lauantai 17. toukokuuta 2008

Pirkon piirakka


Tämän reseptin olen saanut naapuriltani,ja on hyvä ohje ja helppo tehdäkkin,sitten syksyllä,kun omenasato tulee,niin voi laittaa omenia raparperien sijasta,ja miksei talvellakin voi omenapiirakkaa tehdä,voi sitä.Omenat sitten pieninä kuutioina vaan.

Mutta ohje on tässä:

5 munaa
4 dl sokeria
200g marg,sulatt.
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauh.
kardemummaa maun mukaan,voi poiskin jättää,jos ei tykkää.
n.runsas litra omenakuutioita,tai raparperia.

Pinnalle kanelia ja sokeria

Munat ja sokeri vatkataan.
Jauhoihin lisätään kaikki mausteet,plus leivinj.
Margariini sulatetaan.
Sitten vaan kaikki sekaisin,ja sen jälkeen sinne sekaan omenakuutiot,tai raparperipalaset,ja uuniin.


200 astetta,noin runsas puolituntia,kokeile puutikulla välillä.
Koska aika riippuu niin paljon uunista.
Mutta hyviä kahvihetkiä nyt raparperipiirakan kanssa,maistoin,ja oli hyvää,nami!

Ei kommentteja: